WebBandit afentie digital marketing
unelte ai marketing

Top 5 Unelte pentru Marketing Pe Baza de AI

În era digitală în care trăim, marketingul online devine din ce în ce mai important. Pe măsură ce tehnologia avansează, noi instrumente și unelte pentru marketing devin disponibile, permițând marketerilor să creeze campanii mai personalizate, mai eficiente și mai relevante pentru publicul țintă.

Una dintre cele mai importante tendințe în marketingul digital este utilizarea inteligentei artificiale (AI) pentru a automatiza anumite procese și a spori eficiența.

În acest articol, vom discuta despre cele mai populare 5 unelte pentru marketing bazate pe AI.

Hootsuite Insights

Hootsuite Insights este un instrument puternic de monitorizare a rețelelor sociale care utilizează AI pentru a analiza datele și a oferi informații valoroase despre publicul tintă.

Acest instrument poate fi utilizat pentru a identifica trenduri relevante si pentru a monitoriza performanța campaniilor de social media și pentru a oferi recomandări personalizate pentru a îmbunătăți campaniile viitoare.

unelte ai marketing

Hootsuite Insights este un software de monitorizare social media, fondat în 2008 de Ryan Holmes. Compania are sediul în Vancouver, Canada și are peste 16 milioane de utilizatori în întreaga lume. Hootsuite Insights ajută utilizatorii să monitorizeze și să gestioneze prezența lor online prin intermediul mai multor canale social media, precum Twitter, Facebook, Instagram și LinkedIn

Pega Marketing este un instrument de automatizare a marketingului care utilizează AI pentru a crea campanii personalizate, în timp real, pentru fiecare client. Această unealtă poate fi utilizată pentru a segmenta publicul țintă, a personaliza ofertele și a optimiza experiența clienților.

pega marketing

Pega Marketing este o soluție de marketing automatizată oferită de Pega Systems, Inc., o companie americană cu sediul în Cambridge, Massachusetts. Fondată în 1983, Pega este cunoscută pentru platforma sa de automatizare a afacerilor, care ajută organizațiile să îmbunătățească procesele lor de afaceri și să își îmbunătățească relația cu clienții.

Această platformă oferă utilizatorilor o soluție integrată de automatizare a marketingului, care le permite să creeze campanii personalizate și să le livreze într-un mod relevant și în timp util prin intermediul mai multor canale, inclusiv email, social media și telefon. Soluția oferă, de asemenea, posibilitatea de a monitoriza și a măsura eficacitatea campaniilor, astfel încât utilizatorii să poată face ajustări în timp real și să își optimizeze strategiile de marketing.

Pega Marketing este utilizat de peste 100 de companii din întreaga lume, inclusiv de mari branduri precum Toyota, AT&T și Verizon.

MarketMuse este un instrument de optimizare a conținutului care utilizează AI pentru a analiza conținutul existent și a identifica lacunele de conținut. 

Acest instrument poate fi utilizat pentru a crea conținut mai relevant și mai valoros pentru publicul țintă, ceea ce poate conduce la creșteri semnificative în trafic și conversii.

marketmuse

Market Muse este o platformă de cercetare de piață și inteligență artificială pentru branduri și agenții de publicitate. Fondată în 2016 de Mark Saldaña, Richard Alfonsi și Heather Regnier, Market Muse are sediul în New York, Statele Unite.

Platforma Market Muse ajută utilizatorii să își optimizeze strategiile de marketing prin intermediul unei analize profunde a pietei și a competitorilor lor. Utilizând inteligența artificială, platforma analizează sute de mii de părți ale conținutului web, incluzând site-uri, bloguri și rețele social media, pentru a oferi utilizatorilor o imagine clară a pietei și a tendințelor acesteia.

Nu există informații publice disponibile cu privire la numărul de utilizatori ai platformei Market Muse. Este utilizată de mai multe branduri și agenții de publicitate din întreaga lume, inclusiv de mari branduri precum Coca-Cola, Amazon și Procter & Gamble.

Chat GPT este un chatbot  autogenerativ creat de Open AI pentru asistența clienților online. Este un chat generativ pre-antrenat, care utilizează procesarea limbajului natural (NLP). Sursa datelor sale sunt manuale, site-uri web și diverse articole, pe care le folosește pentru a-și modela propriul limbaj pentru a răspunde la interacțiunea umană.

Acest sistem chatbot oferă informații și răspunsuri la întrebări prin AI. Versiunea populară de chat GPT este modelul GPT-3, și partea buna este că pentru moment este gratis.

chat gpt

GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) este o tehnologie de inteligență artificială dezvoltată de OpenAI, o organizație de cercetare în inteligența artificială și aprendizaj automat. Fondată în 2015 de Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman și Ilya Sutskever, OpenAI are sediul în San Francisco, California.

GPT-3 este un model de inteligență artificială pre-antrenat care poate genera conținut text în mod autonom. Acesta poate fi utilizat pentru a crea chatbot-uri, asistent virtual, conversații automatizate și alte aplicații de inteligență artificială. GPT-3 a fost lansat în 2020 și a fost larg recunoscut ca fiind unul dintre cele mai avansate modele de inteligență artificială din lume.

Numărul exact de utilizatori ai tehnologiei GPT-3 nu este disponibil public, însă la 2 săptămâni de la lansarea în proba a ultimiei versiuni, a reușit să strângă un număr record de 1000000 de utilizatori.  Este utilizat de mai multe companii și organizații din întreaga lume, incluzând mari branduri precum IBM, Microsoft și Amazon.

DALL-E 2, creat tot de cei de la Open AI, este un sistem AI text-imagine sau un sistem CLIP (conectează textul la imagini). Este un model de codificator-decodor, adică atunci când este dat un text, acest text este codificat la intrarea în mașinărie, procesat de mașină și apoi alimentat printr-un decodor care decodifică acest text într-o imagine vizibilă.

unelte ai marketing

DALL-E 2 este o tehnologie de inteligență artificială dezvoltată tot de OpenAI care, la fel ca Chat GPT, este gratiuta pentru utilizare.

DALL-E 2 este un model de inteligență artificială care poate genera imagini pe baza descrierii unui concept sau a unui stil. Acest model poate crea imagini cu orice element sau combinație de elemente, de la obiecte reale la concepte abstracte sau personaje fantastice. DALL-E 2 a fost lansat în 2021 și a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai avansate modele de generare de imagini din lume.

Iar acesta este rezultatul căutării de pe DALL-E 2

unelte ai marketing

Concluzii

În concluzie, utilizarea inteligentei artificiale în marketing poate oferi numeroase avantaje, cum ar fi automatizarea proceselor, personalizarea campaniilor și optimizarea performanței.

Cele 5 unelte pentru marketing bazate pe AI descrise mai sus sunt doar câteva dintre instrumentele disponibile pentru marketeri, care pot ajuta la crearea de campanii mai eficiente și mai relevante pentru publicul țintă.

Este important să se evalueze nevoile și obiectivele specifice ale unei campanii înainte de a alege un instrument specific, însă aceste unelte pot fi un mare pas înainte în direcția unei strategii de marketing moderne și inovatoare.

AI-ul poate fi un aliat valoros în lupta pentru atragerea și reținerea clienților, și acestea sunt doar câteva exemple de unelte care pot fi utilizate pentru a obține acest lucru.