WebBandit afentie digital marketing
optimizare seo off page

Optimizarea SEO off page – ce este și cum se face în 2023?

Optimizarea SEO off page este a 2a mare parte a optimizării SEO, alături de optimizarea SEO on page și, totodată și cea mai complicată.

Acest tip de optimizare se concentrează pe crearea de autoritate în jurul site-ului tău.

În acest articol voi vorbi despre optimizarea SEO off page, ce înseamnă, cum se face și de ce este importantă.

Ce reprezintă optimizarea SEO off page?

SEO off page se referă la orice acțiune întreprinsă în afara site-ului  pentru a îmbunătăți poziția site-ului  în rezultatele căutării.

 Aceasta include crearea de backlink-uri către site, creșterea vizibilității pe rețelele sociale, listarea în directoare web și obținerea de recenzii pozitive. Scopul acestor acțiuni este de a arăta motoarelor de căutare că site-ul este relevant și de încredere pentru cuvintele cheie pentru care doreșți să le optimizezi.

optimizare seo off page

Metode pentru a face seo off page

Există diverse metode de a face seo off page, de la social media până la podcasturi, însă în acest articol ne vom concentra pe metodele care au ca scop crearea de backlink-uri pentru site.

1.Guest blogging

Guest blogging-ul este o modalitate eficientă de a-ți crește vizibilitatea online și de a-ți construi autoritatea în industrie.

Scriind articole pentru alte site-uri web, poți obține backlink-uri către site-ul tău, ceea ce poate ajuta site-ul să se claseze mai sus în rezultatele căutării. De asemenea, poți ajunge la noi audiențe și poți genera mai mult trafic către site-ul tău.

Este important să alegi cu atenție site-urile web pe care vrei să scrii articole, astfel încât acestea să fie relevante pentru domeniul tău și să aibă o bună autoritate în ochii motoarelor de căutare. De asemenea, este important să verifici politicile fiecărui site pe care intenționezi să postezi pentru a te asigura că acceptă link-uri tale către site.

Când scrii articole pentru alt site, este important să adaugi valoare conținutului și să eviți spam-ul de backlink-uri. 

A avea unul sau două backlink-uri și de bună calitate este mai bine decât a avea multe și fară valoare.

optimizare seo off page

2.Efectiv să ceri link-uri

Cerând link-uri de pe alte site-uri, poți obține backlink-uri către site-ul tău și poți îmbunătăți poziția site-ului în rezultatele căutării. 

Cu toate acestea, este important să abordezi această tehnică cu precauție și să o încorporezi ca parte a strategiei mai ample de SEO.

Când ceri backlink-uri, este important să contactezi persoana sau organizația potrivită și să oferi un motiv convingător pentru a schimba linkul.

 De exemplu, site-ului tău poate oferi conținut de calitate care este relevant și pentru publicul site-ului de la care vrei să obții link-ul sau poți sugera un schimb reciproc de link-uri.

 Este important să eviți trimiterea de solicitări automate sau generice.

De asemenea, este important să te asiguri că link-urile pe care le obții sunt de înaltă calitate și provin din surse legate de domeniul tău. Link-urile și conținutul relevant de pe site-uri web cu înaltă autoritate pot avea un impact pozitiv asupra poziției site-ului tău în rezultatele căutării.

Trebuie să ții cont că plata pentru backlink-uri sau chiar și schimbul excesiv pentru ele sunt metode interzise de Google și acestea pot conduce la penalități sau chiar la ștergerea site-ului.

Sfaturi pentru un SEO off page de calitate

  • Crează backlink-uri de calitate: asigură-te că linkurile pe care le obții provin din surse legate de domeniul tău și că au suficientă autoritate în ochii motoarelor de căutare.

 

  • Utilizează rețelele sociale: utilizează rețelele sociale pentru a crește vizibilitatea online și pentru a obține backlink-uri către site-ul tău.

 

  • Participă la comunitățile online: participă la discuții relevante pentru domeniul în care activați și adaugă valoare prin conținut.

 

  • Adăuga site-ul la un director web: adăuga site-ul la directorul web asociat domeniului tău și asigură-te că informațiile sunt complete și corecte.

 

  • Obține recenzii pozitive: obține recenzii pozitive pentru site-ul tău de la clienți și experți în domeniu.

Concluzii despre optimizarea SEO off page

După toate cele prezentate este de reținut că SEO-ul off page joacă un rol important în autoritatea site-ului pe Google.

Chiar și așa nu apela la metode cum ar fi plata pentru backlink-uri din dorința de a crește autoritatea site-ului tău repde pentru că riști ca acel site să fie șters de către Google.