WebBandit afentie digital marketing

5 moduri sa iti promovezi afacerea online

Orice om care detine o afacere este constient cat de importanta este promovarea pentru rezultatele afacerii sale, insa in ultimii cativa ani, metodele clasice de promovare (afise lipite pe strada sau bannere atarnate pe blocuri sau in intersectiile mari ale orasului) au fost inlocuite de metodele de promovare online care au avantaje semnificative: public de vizionare mai mare, preturi mai mici, mai simplu de pus in practica.

Rolul promovarii online

Promovarea in mediul online are rolul de a aduce mai usor potentiali noi clienti in fata serviciului sau produsului tau prin diferite metode.

In acest articol voi prezenta 5 metode de promovare online cu rezultate foarte bune si investitie minima sau chiar 0.

 

promovare online- 5 metode sa iti promovezi afacerea online

1. Podcasturi

Deoarece oamenii au inceput sa fie constienti de puterea informatiei, podcasturile au o popularitate din ce in ce mai ridicata in aceasta perioada, multa lume ascultandu-le mai ales cand au de facut un drum lung cu masina, trenul, avionul etc, astfel rezolvand partial problema lipsei de timp pe care multi oamnei o au.

Ascultatorii cauta informatii relevante pentru interesele lor de la oameni specializati in domeniu, asa ca un podcast prin care iti preziniti expertiza de expert in acel domeniu aduce informatii valoroase oamenilor si aduce si interes pentru afacerea ta din domeniul respective.

2. Social media

Este bine stiut ca scopul principal al retelelor de socializare precum facebook, Instagram, tik tok etc. este acela de a putea face bani prin reclama.

Principalele 2 metode de promovare prin social media sunt:

Reclame paltite si Marketing afiliat

Principiul reclamelor platite pe diferite platforme este simplu, contra unei sume de bani, platforma plaseaza reclama ta printre primele postari pentru o anumita perioada de timp.

Cele mai cunoscute platforme pentru reclame sunt facebook, instgram, google si tik tok.

Pentru o campanie de promovare cat mai eficienta si cu costuri cat mai mici, ar fi indicat sa apelati la un expert in acest domeniu, agentiile de marketing avand cel mai adesea si sectie pentru marketingul digital.

Prin marketing afiliat, poti numi afiliati care primesc comision pentru vanzarile aduse prin linkurile lor. Aceasta metoda te ajuta in conditiile in care nu dispui de un buget de marketing foarte mare, sau cand vrei sa scutesti timp si nervi cu marketingul, fiind interesul afiliatului sa promoveze produsul pentru a castiga comizionul adus de vanzare.

3. Blog sau guest blog

promovare online- 5 metode sa iti promovezi afacerea online

Aceasta metoda este asemanatoare podcastului, doar ca in scris, nu in format audio.

Blogurile au avantajul de a transimte oamenlior cat mai detaliat si intr-un format cat mai mic utilitatea produsului sau serviciului tau. Acest lucru este util deoarece oamnii tind sa-si piarda atentia din ce in ce mai repede, iar un format mic este solutia perfecta pentru o astfel de situatie.

Guest blogul este la fel, doar ca scrii blogul pentru altcineva, lucru util pentru obtinerea de linkuri spre pagina ta.

 

 

4. Giveawayuri

Daca afacerea ta ofera un produs sau un serviciu, poti face un giveaway cu acel produs sau serviciu gratis pentru unul sau mai multi castigatori.

Ideea din spatele giveawayului este ca regulile de participare sunt de obicei like si share postarii si tag unui prieten in comentarii, metode prin care sunt adusi mai multi oameni pe paginile de social media, iar din acei oameni cativa pot devein clienti, deci chiar daca ofera ceva gratis, pe termen lung afacerea ta are de castigat.

5. E-bookuri

E-bookurile sunt adresate celor cu adevarat interesati de domeniul, produsul sau serviciul tau. Marele lor dezavantaj este ca dureaza destul de mult sa fie scrise la o calitate superioara, insa acest lucrcu este compensate de posibilitatea de monetizare.

promovare online- 5 metode sa iti promovezi afacerea online

Concluzii

Metodele de promovare din zilele noastre sunt din ce in ce mai usor de folosit, trebuie doar sa observi trendul si sa te adaptezi acestuia, iar daca tu nu poti sau esti prea ocupat, exista multe agentii de marketing care iti pot promova afacerea in mediul online, la preturi rezonabile, si oricum mult mai mici decat metodele vechi de a face reclama.